woensdag 28 november 2012

last minute advent kalenders

misschien doe je er niet zoveel aan misschien ook wel, maar ik vind kerst een van de leukste dagen van het jaar. en wij doen thuis altijd een advent kalender. voor de mensen die niet weten wat dat is: een advent kalender is een soort aftel kalender waarbij je vanaf 1 december elke dag een dingetje mag uitpakken, meestal in de vorm van een klein cadeautje of chocolaatje. wil je toch nog een kalender maar heb je geen inspiratie misschien heb je dan iets aan mijn tips!
je hebt natuurlijk de standaard dingen als een chocolade kalender, een kaars kalender of een boek of programma.

voor het leuke sfeertje

dit ga ik ook doen dit jaar, het houdt in dat je een leuke kaars koopt en die elke dag een stukje brandt. ik heb zelf een gewone kaars met gouden sterren maar het is ook leuk als je een witte kaars koopt en die in 24 delen verdeelt n voor elke dag een streep zet tot hoe ver je hem kan branden.

voor de zoetekauwen

je kan heel simpel een reep chocolade kopen van 24 stukjes en er elke dag een eten, maar ik vind het zelf leuker om bijvoorbeeld zelf bonbonnetjes te maken die in een pot doen en misschien zelfs leuk verpakken. 

anti-winterdip

je kan door je vrienden en vriendinnen 24 papiertjes laten in vullen met een leuk berichtje, tekeningetje of rijmpje. ook is het leuk om vantevoren 24 leuke dingen aan de winter op te schrijven bijvoorbeeld 'een leuk sneeuwballen gevecht' en die in een grote pot doen en er alke dag een pakken. 

lekker bezig...

koop een puzzel en deel die door 24, doe ze per setje in een zakje, doosje etc... ook hiervan kan je er elke dag een pakken en aan het einde is je puzzel af!

leuk voor volgend jaar

koop dit hele jaar kleine cadeautjes van rond de 1 euro en pak die alvast in. de volgende kerst heb je allemaal leuke, rare en grappige cadeautjes waarvan je niet eens meer wist dat je ze had gekocht.

dit was het weer ik hoop dat jullie er wat aan hebben, en tot de volgende keer bye,
X-jes Laurea

heb jij thuis een advent kalender en wat voor één?

Geen opmerkingen: