donderdag 8 november 2012

Warme chocomelk

Hey,
Tjaa de zomer is voorbij, lekker naar het strand toe, leuke hemdjes dragen & watergevechten met vriendinnen. De winter zelf vind ik ook leuk! Shoppen voor leuke truien, op de bank onder dekentje met een leuk magazine, filmavond met vriendinnen. Maar daar hoort natuurlijk iets lekkers bij dus daarom hier een receptje voor Warme chocolade melk.


Warme chocolademelk

Een warme chocomelk die ik zelf erg lekker vind is deze:

Ingrediënten:
3 dessertlepels nesquik (of 7 thee lepels nesquik)
2 theelepels cacao poeder
1 theelepel kaneel
melk

Je doet de nesquik met de cacao en kaneel bij elkaar in een beker. Je roert het goed door elkaar en doet er melk bij tot dat de beker vol zit. Daarna kan je hem in magnetron zetten (1 minuut en dertig seconden) maar je kan ook de melk
warm maken in een pannetje en dan bij de nesquik, cacao en kaneel doen. Met een dot slagroom erop met marshmallows en een beetje cacao poeder is de chocomelk helemaal lekker!



Koffie met chocolade

Voor de koffie liefhebbers is dit heel lekker. Zelf vind ik koffie best wel lekker en dit recept helemaal!

Ingrediënten:
1 eetlepel oploskoffie (ik heb van nescafé de original gebruikt en dat ging goed)
1 theelepel cacao poeder
2 theelepels suiker
Hier nog even een foto van de ingrediënten





Sorry beetje donkere foto :s
Doe de oploskoffie, cacao en suiker bij elkaar en roer goed door. Laat water koken en doe dat in de beker tot de helft. Verwarm melk op en klop op. Doe dat erbij in de beker en voilà :) Je kan inplaats van de melk ook iets meer water er bij doen en ongezoete slagroom erop doen.







x-jes Francesca

1 opmerking:

Karin zei

Hallo Francesca en Laurea,

Een leuke en gezellige blog hebben jullie gemaakt met veel mooie fotos. Het idee van het maken van een lekkere chocomel is een goede. Het is vies weer en dan smaakt zo'n warme chocmel wel. Dat gaan we morgen of het weekend zeker doen.

Groetjes,
Thomas, Klaas en Karin